HÅLTAGNING

När en fastighet ska byggas om eller byggas till kan man behöva ta upp hål i väggar och golv. Håltagning gör det t.ex. möjligt att flytta eller sätta in nya dörrar och fönsterpartier.  Det kan också handla om håltagning för VVS- eller elinstallationer. Vi pratar alltså om hål med olika dimensioner, former och funktion – från små runda hål på 10 mm till stora fyrkantiga hål för hisschakt på 4 m².

Håltagning – vilken metod passar till vad?

Professionell håltagning behövs för att ta upp hål i material som betong, armerad betong, sten och tegel. För varje typ av material och hål finns en lämplig metod.

Idag är håltagning inte samma tunga och smutsiga jobb som förr, med bilmaskiner, damm och buller. Med nya maskiner och arbetsmetoder kan vi arbeta rent, med stor precision och minimal risk för skador/sprickor på/i intilliggande ytor/väggar. Det kan t.o.m. vara en fördel att ta upp hål i betong i efterhand eftersom håltagningen kan göra på exakt rätt ställe.

Kärn- eller diamantborrar används för cirkulära hål i samband med VVS- och elinstallationer. Det kan också röra sig om hål för ventilation. Hål behövs också för montering av räcken och belysning.

Klingor används för större håltagning för t.ex. dörr- eller fönsteröppningar.

Vajersågning är en annan metod som är lämplig när större betongblock tas bort eller arbetsutrymmet är begränsat. Egentligen finns ingen begränsning på hur stor betongkonstruktion som kan skäras med vajersåg.

Kontakta oss gärna för mer information om du behöver hjälp med håltagning.

Vill du veta mer om håltagning?

Kontakta oss

Välkommen att höra av dig

  Andra sätt att kontakta oss

  Du är alltid välkommen att kontakta oss på Team Håltagarna, antingen via mail, telefon eller direktbesök på vårt kontor i Lidköping.

  ADRESS

  Team Håltagarna AB Truvegatan 7
  531 40 LIDKÖPING

  Telefon: 0510-54 76 66
  Fax: 0510-54 76 67

  DIREKTNUMMER

  Sören 0733-170785

  Thom 0733-170786

  Mikael 0733-170787

  GÖTEBORG.

  Mikael 0733-170787

  Följ oss på Facebook!